VW Buba

0
517

Već dugi niz godina, VW klub Zagreb, organizira međunarodni susret zračno hlađenih VW. I ove godine kao i prethodnih, susret je bio rezerviran za zadnje dane Svibnja u jednom od najljepših gradova u Hrvatskoj, Rovinju. Ove godine na susretu smo sudjelovali i mi sa našom žutom. Sa našim suncem. Žutom VW Bubom 1302S, 1972 godište.

Bila joj je to prva duža vožnja, od Nove Gorice do Umaga, pa od Umaga do Rovinja, i to ne lokalnom cestom već ipsilonom gdje je vozila 100/h.

Među sve dotjerane, fancy Bube, stigli smo i mi s našom. Na prvi pogled, laicima bi se učinilo da ta Buba nije ništa posebnija od ostalih, onima sa malo više znanja i stručnosti, možda bi se učinilo da nije tako “nabrijana” ili “skupa”, no nitko nije mogao pretpostaviti da je ova naša stigla u dijelovima, na dvije prikolice, spremna za otpad i rezervne dijelove i da ju je trebalo sastaviti od prvog vijka. Trebalo ju je oživjeti. Tu je moj dragi imao glavnu ulogu. Svojim znanjem, vještinom i strpljenjem, uspio je dati joj novu šansu da uživa u životu i da uveseljava nas i sve druge koji je upoznaju.

Volimo je jako.

  1. kada u nju sjedneš i voziš se, čini ti se kao da si ušao u vremenski stroj. Odeš u neku drugu dimenziju, u vrijeme kada se živjelo mirno i laganini. Dok gledaš kroz prozor sve se čini sporije, smirenije, u ritmu rada motora.
  2. osjećaš se povezan sa svim drugima koji voze Bubu. Ukoliko se sretnete, porazgovarate, kao roditelji o djeci ili vlasnici pasa o psima, “koje je godište”, “moja je ovakva… onakva”, “bio sam po svuda s njom”,
  3. obraduju ti se drugi ljudi kada te vide, mahnu, slikaju je. Djeca razvuku usta u osmijeh.
  4. dođe ti da je zagrliš svaki put kad je vidiš,
  5. dok uživaš u vožnji, iza tebe se stvori kolona ali nitko ne svira, svima je Bubica simpatična,
  6. mala je ali glasna. i jaka je,
  7. svi hoće u nju sjesti ili se ispred nje slikati,
  8. jer jako je fotogenična
  9. uljepša svaki prostor, svaku cestu
  10. ponosan si na nju i na sebe.

Podijeli objavu
Prethodni članakTi to možeš
Sljedeći članakProljeće

NEMA KOMENTARA

Komentiraj