Vrijeme na dar

1
351

Božić je ove godine, čini mi se, došao nekako prebrzo. Tek smo se vratili sa mora i već je tu…Božić. Mnogi moji sugovornici kažu da ne osjećaju onaj pravi božićni ugođaj. Ali i ovi božićni blagdani kao i drugi koji su sporije dolazili (možda zato što smo bili mlađi ili je vrijeme zaista sporije prolazilo), mogu biti prekrasno doba  godine. Mogu biti prilika da damo ono što je ljudima koji nas vole najdragocjeniji poklon danas – naše vrijeme.  Mnogi će upravo to poželjeti od nas kao božićni poklon. Naše vrijeme, pažnju, zagrljaj, ljubav.

Zato umjesto da trčimo kao sumanuti po šoping centrima i tražimo »kojekakve« cirkuse za dar, zašto ne bismo iznenadili prijateljicu pozivom u kino, pozvali drage ljude na druženje uz kolače i čaj,  upoznali nekoga bolje uz kavu,  uživali zajedno u druženju i smijehu s prijateljima i članovima obitelji,  uz veselu glazbu i pjesmu.  Neka svatko ispriča nešto lijepo po čemu će pamtiti ovu godinu na izmaku. I ne zaboravite, budite veseli  i smijte se zajedno (pričajte šaljive anegdote, viceve, pogledajte dobru komediju ili smiješan video sa youtube-a)  jer snaga radosti, smijeha i druženja oživljava našu dušu, olakšava život  i privlači dobro na naš put.

Želim vam sretan, miran i topao Božić!

1 KOMENTAR

  1. Najljepši poklon
    Da, svi smo ovog, a i prijašnjih Božića nastojali pokloniti jedan drugome neki dar. I jesmo, neku sitnicu, tek znak pažnje, ali najvredniji poklon meni je bio naše zajedničko druženje obitelji, koja je inače na više lokacija i nije nam u mogućnosti često se vidjeti. Sva ova tehnologija ne može nam nadomjestiti one zagrljaje, veselo čavrljanje, zajedničko uživanje u sitnim delicijama, vesele usklike dječice. To ne smijemo nikada zaboraviti i propustiti.

Komentiraj