Pruge prugice

3
1128

Trendovi dolaze i prolaze. U svom životnom vijeku nosila sam traperica ne znam im ni broj; trapezice, uske, najuže, poderane, cijele, istrošenog izgleda, tamne, bijele, cargo. Cipele također, deblje potplate, tanje, balerinke s mašnicom, bez mašnice, u špic, okrugli vrh, pa čak i ravan. Košulje s jastučićima (bože da li ih se sjećate?), uske strukirane, široke. O bojama i uzorcima da i ne pričam. No jedan modni uzorak nikada ne izlazi iz mode.

Prugice.

Prije neki dan, kupila sam još jednu majicu na prugice i kad sam došla doma nasmijala sam se sama sebi od srca shvativši da ih bar 8 imam trenutačno u opticaju. Svejedno, nikad dovoljno. Prugice su bezvremenske. Uvijek idu uz sve, mogu se kombinirati sa svime iz ormara. U njima izgledam svježe, dobro. Mogu ih nositi na stare otrcane traperice ili uz elegantniju kombinaciju. Vesele su. Podsjećaju na ljeto, more, Francusku. Tu su se prvi puta i pojavile. Naime, prve majice na prugice nosili su francuski mornari u Bretagni i to ne zbog toga da budu šik već zbog lakšeg uočavanja ukoliko završe u morskim valovima. Original je imao 21 prugu, jednu za svaku Napoleonovu pobjedu. Kada ih je Coco Chanel prvi puta ugledala, oduševila se i uvela ih u modu. Postale su simbol ljetne, morske majice u kojoj ćete šetati po rivijeri.

Gledam svoje slike, smijem se u prugicama u Parizu, izlazim u njima iz Bauhausa, čekam na poslovni sastanak, pijem sok na plaži, berem grožđe u vinogradu,  stojim na obali u Portofinu, na fešti sam od bobića u Babićima gdje poziram pokraj magarca.

Moj omiljeni modni uzorak pratit će me i dalje kroz život i doći će još puno prugica u moj ormar….da sada ne spominjem roletne plavo bijelih pruga na mojim francuskim prozorima u dnevnoj sobi 🙂

Da li vi imate majicu na prugice? Možda više njih?

prugice 5

prugice 2

prugice

 

 

 

Podijeli objavu
Prethodni članakOžujak
Sljedeći članakSretan Vam Dan žena!

3 KOMENTARI

  1. Nekada sam nosila prugasto, prugasto. Lijepo su mi stajale prugaste majice i suknje. Odjednom su pruge izišle iz moga ormara. Ne znam točno ni kad ni zašto. Sada imam kišobran sa zuto- bijelim prugama. Veseo je. Kad ga nosim kao da mi kišne kapi donose sunce.
    Pri prvoj kupovini odjeće potražit ću pruge ili prugice.

  2. Prekrasno. Imam i ja prugaste majice i rado ih nosim ljeti. Prugice uže, prugice širje, uvijek su lijepe kada se kombiniraju s nekim jednobojnim detaljem u odjeći. Uglavnom inspirativno.

Komentiraj