Nova frizura

0
307

Živim u jednoj lijepoj ulici sa puno različitog drveća. Ima trešanja, vrbi, po koji bor, javor i još neke druge vrste koje ne prepoznajem. U jesen je zaista čarobna i bogata toplim jesenskim bojama kako na drveću tako i po nogostupu. Jedno drvo, točno ispred mog balkona, zaokupilo mi je pažnju. Baš u zimu, prije par mjeseci, primjetila sam kako izgleda jako neuredno i razraslo. Podsjetilo me je na čovjeka koji ne brine o svom izgledu ni frizuri. Na čovjeka koji nema nikoga da o njemu brine. Dosjetila sam se i napisala e-mail firmi “Zrinjevac” u sklopu Zagrebačkog Holdinga, koja se brine o uređenju zelenih površina. Mislila sam, “vrijedi pokušati, nikad se ne zna, možda se jave”. Navela sam adresu na kojoj se drvo nalazi, poslala fotografije i između ostalog napisala kako se “drvo jako razgranalo i naraslo te se grane i grančice nalaze vrlo blizu balkona i  prozora. Kada stigne proljeće i drvo se zazelini, postoji opasnost da će dodirivati prozore i smetati izlasku na balkon. Trebalo bi ga malo obrezati i urediti jer stvarno izgleda neuredno ovako razraslo u visinu i širinu. I ostalom drveću u ovoj živopisnoj ulici dobro bi došlo šišanje i frizura i sigurno bi bilo zahvalno.”

Mjesec i pol nakon mog e-maila, telefonski poziv, došli su vidjeti drvo i kažu “stvarno bi mu trebala nova frizura”, doći će kada pronađu slobodni termin.

U prvi tren pomislila sam “obećanja, obećanja” ali sam brzo maknula tu nepovjerljivu misao iz fokusa i nastupilo je povjerenje. Povjerenje prema čovjeku koji je nazvao. Povjerenje prema čovjeku.

Danas po povratku s posla, iznenađenje. Drvo je dobilo novu frizuru, izgleda uredno, lijepo, ponosno. Kao da je prodisalo.

Hvala Zrinjevcu.

PRIJE:

DRVO PRIJE

POSLIJE:

 

DRVO POSLIJE

Podijeli objavu
Prethodni članakKvartovsko brzo hodanje
Sljedeći članakGodišnjica mature

NEMA KOMENTARA

Komentiraj