Magnolija

1
653

Proljeće je iza ugla, iako se tako ne čini. Još samo par dana do “službenog početka”. Pomisliš da vjetar zimu donosi, ali ne, donosi proljeće. Danas se sunce sramežljivo pokazalo kroz oblake i ova magnolija na Trešnjevci nekako je krhko izgledala.

No magnolija, samo tako krhko izgleda. Sigurno ste čuli za izraz “čelične magnolije”. Jednom davno gledala sam i istoimeni film o ženama koje, kao i mnoge koje znam, život ne mazi. No iako nježne i krhke, one su snažne i borbene kao lavice.

Sjećam se citata iz filma; “”Radije bih živjela trideset fantastičnih minuta, nego cijeli život koji nije ni po čemu poseban.“

Učinite svoj život posebnim!

Cvijet magnolije pun je simbolike. Simbol je dostojanstva, stabilnosti, borbenosti, čvrstoće, životne snage, uzvišenosti, izdržljivosti, dugovječnosti, samopoštovanja, i ljubavi.

Sve to vam želim!

 

Podijeli objavu
Prethodni članakDragocjenije od novca
Sljedeći članakRadosti

1 KOMENTAR

  1. Magnolija je poseban cvijet. Sviđaju mi se njegove neotvorene cvjetne čaške kada se ponašaju kao da žele kod promatrača izazvati znatiželju kakve su boje njezine latice . Volim ih promatrati kad se napupe i čekam da zijevnu i protegnu svoje raskošne latice poput djeteta koje se budi iz slatkog blaženog sna. I. Uhvatim taj trenutak dok na njega čekam ili u prolazu.
    Promatram ih i kad ocvatu i latica po latica nošena vjetrom kovitla u zraku a zatim lagano dodirne tlo.
    Radujem se i i tome činu jer znam da ću slijedeće godine opet uživati u takvim prizorima, otvaranju i opadanju latica . To mi je poput baletne kazališne predstave.

Komentiraj