Hrabar

3
747

Hrabrost nije odsustvo straha, već snaga da nastaviš dalje unatoč strahu. Da nastaviš dalje i kad misliš da ne možeš više, da nemaš gdje i da nećeš uspjeti. Ideš dalje, jer to je jedino što možeš.

Ponekad osjetiš strah. Strah zbog nečeg što trebaš učiniti. Nešto što bi najradije izbjegao. Od čega bi pobjegao, odustao.Osjećaš se nesigurno i prestrašeno. Čak i nesposobno. I bezvrijedno. I mučno. Hladno. Ruke ti se tresu.

I tražiš ohrabrenje, podršku od drugih. Ili neki znak da će ipak sve biti dobro.

I pogledaš kroz prozor. U daljinu.

hrabar

Kad ono zaista znak:…

hrabar I

I ništa nije slučajno. “Hrabar”. Budi hrabar.

Duboko udahni i skoči. I guraj naprijed. Ništa ne traje vječno. Sve prolazi pa će i to. I bit će opet sve dobro. I lijepo.

Podijeli objavu
Prethodni članakŠetnja i kino
Sljedeći članakRođendan

3 KOMENTARI

  1. Životni san
    Svatko od nas ima ili je imao svoj životni san. Kakve god okolnosti su nas dočekale, kada smo se rodili, osjećali smo ili osjećamo poriv da nešto ostvarimo u svom životu, da se nećemu posvetimo, da učimo, stićemo iskustva, da nam se otvore novi vidici, prema ćemu imamo najviše naklonosti.
    Mnogi će reći uspio sam u životu, a mnogi će biti razočarani i nezadovoljni s onim što su danas postigli ili nisu postigli. Mislim da ostvarenje naših snova ne određuju i ne uvjetuju uvjeti vanjskog svijeta u potpunosti, već samo djelomično. Nije uvijek riječ o tome koliko novaca imamo, koliko smo obrazovani, pa čak ni koliko iskustva imamo, već je važno, da otkrijemo svoje sposobnosti, koje nosimo u sebi, da ih znamo iskoristiti, kako bismo prevladali svaku prepreku s kojom se susretnemo u vanjskom svijetu. Važno je da shvatimo da smo sami odgovorni za stvaranje života u kojem ćemo biti sretni i ispunjeni i da to nitko drugi ne može učiniti umjesto nas.

  2. Ta velika putujuća reklama Hrabar mnoge je odvezla i još vozi na neku novu nepoznatu destinaciju, samo zato što su Hrabri da započnu novi život.I ja sam bila Hrabra. Osjećala sam da imam hrabrost da se suočim s novim životnim izazovima i da ih riješim na najbolji mogući način

  3. Upravo i meni sada treba da budem hrabra i izdržljiva. Kako je vani hladno vrijeme, najviše se zadržavam u mom domu, i nastojim provoditi mirne, za mene zanimljive i korisne trenutke, jer inače bih bila u svom vrtu. Naime, iznad mene se vrši adaptacija drugog stana i to traje već danima. Tolika bušenja, štemanja, lupanja, pilenja, da se povremeno čini neizdrživim. Izađem ja i van, ali ne mogu po cijelo prije podne šetati okolo po hladnoći, a ni po shopping centrima. Zato i meni treba hrabrosti da to izdržim. Čudi me samo zašto se to radi usred zime, kada smo svi u svojim domovima?

Komentiraj