Dan žena

0
413

Danas je Dan žena.

Moja kolegica iz Kine danas nije došla na posao, ima praznik, Dan žena. Žene u Kini ne rade na taj dan. Barem ne na poslu. Kod kuće je druga priča kod većine njih, rade i narade se za dva i više posla i to većinom za druge, za muža, za djecu, za muževe roditelje i često ih se uzima zdravo za gotovo.

Sjećam se jedne godine, dok sam išla u osnovnu školu Pavleka Miškine u Zagrebu, na Dan žena, sve učiteljice nisu došle na posao, mijenjali su ih muške kolege. Od tada, a to je bilo zaista davno, nisam čula za ovakav primjer, ni u školi a niti u jednoj drugoj instituciji.

Mnoge žene će danas biti mažene i pažene od svojih muževa ili partnera, dobit će lijepi poklon, cvijeće barem, možda parfem, možda će ih odvesti na večeru ili u kazalište.

Znam mnogo žena koje su danas same i svejedno, ili bolje napisati, bez svejedno, uživaju u današnjem danu. Neke su otišle u kino s prijateljicama, neke su same otišle u kino i trenutačno uživaju u nekoj lijepoj romansi uz kokice,  neke uživaju kod kuće uz savršeno dekorirani stol i ugodnu večeru uz svijeće, poneka je otputovala u daleki svijet kroz redove knjige a neke su ostvarile želju i povest će sebe na koncert Hara Mata Hari (to je jedna najhrabrija od svih koju znam).

Drage žene, majke, kraljice i prijateljice, sretan vam Dan žena. Pogotovo vama hrabricama koje znaju da sreća i “društveno prihvaćeno” nemaju veze jedno s drugim.

dan žena i

 

Podijeli objavu
Prethodni članakNakon dugo vremena
Sljedeći članakZnak na putu

NEMA KOMENTARA

Komentiraj