Prvi dan proljeća

1
851

Noćas u 00:20 počelo je proljeće. To rano, najranije jutro bilo je hladno, vjetrovito i više je ličilo na nagovještaj zime. Proljeće je promjenjivo. Možda bi se i sama riječ mogla objasniti kao promjenjivo predljeto. Mark Twain je napisao nešto što je za proljeće vrlo istinito „Jednog sam proljeća nabrojao sto trideset i šest različitih vremena unutar dvadeset i četiri sata“. Bilo kako bilo, proljeće je stiglo i nikad ga nisam željnije očekivala. Sviđa mi se poslovica koja kaže da bez obzira koliko dugo traje zima, proljeće će uvijek doći.

Proljeće je vrijeme za boravak u prirodi (pripremite svoj bicikl za nove vožnje), vrtlarenje, proljetne praznike, proljetno čišćenje (sačuvati ono što trebamo i riješiti se onog što ne trebamo), preuređivanje, putovanje, proljetne recepte, nove početke, novi komad odjeće.

Da li slavite proljeće? Što vama znači prvi dan proljeća?

1 KOMENTAR

  1. Volim proljeće što iz znanih, što iz neznanih razloga. Iako je i zima lijepa. No, ipak proljeće mi je ljepše. Nekako draže. Razlepršam se duhovno i fizički. Oblačim laganiju odjeću i obuću. Poletna sam. Volim kada me proljetni povjetarac miluje po licu i kosi. Osjećam se počašćeno njegovim milovanjem. Volim proljetnu kišu, miris cvijeća koje proljeće darežljivo donese i oboji dan cvjetnim laticama i mirisima. Magnolije su procvjetale. Ima čara. Na granama se pojave veliki raskošni cvjetovi, a list još nije pupao. A tek mimoza, narcise, zumbuli, tratinčice, ptice pjevice. Raj na kugli zemaljskoj. Eto, ovo je samo djelić razloga što volim proljeće. A proljetno čišćenje stana i sebe to je nešto lijepo, stvarno lijepo.

Komentiraj